THE GAME- Spiel zwischen Leben und Tod

Manuela Federl
Österreich | 2021 | 90min

13.11.2021 12:10

Na bosansko-hrvatskoj granici sve se vrti oko IGRE, ilegalnog hoda preko vanjske granice EU. U ovoj igri ne učestvuju samo mladići, već čitave porodice. Manuela i Bernd, dvoje pomagača izbjeglicama iz Bavarske, žele pomoći i brzo shvate da su u ovu igru ​​uključeni krijumčari, policija, međunarodne organizacije i mnogi drugi igrači. Malo po malo, njih dvoje upoznaju igrače i sami postaju dio IGARA.

Manuela Federl je novinarka koja već 20 godina stvara štampane članke, reportaže i dokumentarne filmove za različite TV stanice.

Federl studira jezike, ekonomiju i kulturu sa fokusom na iberoromanske studije na Univerzitetu u Pasauu i Universidad de Concepción u Čileu. Vaš diplomski rad „Mapuche. Gente de la tierra sin tierra. ”Biće objavljena kao knjiga nakon završetka studija.

2015. godine Federl je prekinula posao i osnovala kompaniju Bergjournalisten. Od tada radi kao slobodni pisac za razne klijente. Novinarka se u više navrata usuđuje da se pozabavi temama koje su je lične tiču. U proleće 2016. godine, na "na vrhuncu" izbegličke krize, snimila je dokumentarni film "Sto sati Lezbosa", koji je dobio nagradu "Short Plus Award" na Five Lakes Festivalu i prikazuje se u mnogim regionalnim bioskopima u Bavarskoj i Austriji.

Od 2016. godine organizira četverodnevni filmski festival u Gornjoj Bavarskoj.

2020. godine osnovala je udrugu Lautlos e. V. kako bi mogao izvršiti transport pomoći u Bosnu. Željela bi popratiti dokumentarni film o transportu pomoći kako bi pokazala ljudima da njena pomoć zaista stiže.

Film “IGRA. Igra između života i smrti."

Credits

Produktion: Doppelkopf-Studio