BJELKO

Almir Zoletić
BIH | 2021 | 27 min

06.01.2023 12:00

Mevlo Alić, iz sela Vozuća pokraj Zavidovića, zbog svih životnih nedaća koje su ga snašle, nakon smrti njegovih roditelja, ostaje živjeti potpuno sam u trošnoj kući. Kako bi preživio, Mevlo se bavi ovčarstvom, zanimanjem koje vremenom prestaje biti samo njegov posao već i zajednica u kojoj ostvaruje svoju istinsku životnu sreću i osjećaj obiteljske pripadnosti.


Almir Zoletić je rođen u Vinkovcima (03.03.1999.). Trenutno, Almir je student treće godine Odsjeka za režiju (AV-usmjerenje / Montaža) na Akademiji scenskih umjetnosti u Sarajevu. 2019. godine, na Sarajevo Film Festivalu predstavlja svoj prvi kratkometražni film, "Ožiljci", koji nastaje kao vježba na predmetu Režija. Njegov drugi kratkometražni film u ulozi redatelja je "Bjelko", dokumentarni, nastao 2021. godine.

U sklopu Akademije, ali i izvan akademskih okvita, Almir je sudjelovao na brojnim projektima na različitim pozicijama unutar filmske industrije. Osim pravljenja filmova, također je zainteresiran za glazbu i grafički dizajn.